SBKlogo_lagupplost_210x208.gif

Domare: Maria Skoog
Sista anmälningsdag är 2 oktober 2016

Anmälan och avgifter:
Startavgift per deltagare är 110:- för individuellt deltagande, anmälan och betalning via SBK tävling. Dessutom tillkommer 30 kr/deltagare som betalas på plats. För varje lag betalas 40 kr som också betalas på plats, föranmälan för laget via E-post till Helena Johansson helena.81263@gmail.com
För att DM individuellt skall anordnas måste minst 6 ekipage vara anmälda vid anmälningstidens utgång.
För att DM lag skall anordnas måste minst 3 lag vara anmälda vid anmälningstidens utgång.
Tävlingen körs som en öppenklass-tävling med 15 av de 40 skyltar som finns med i bilaga 1.
Man får välja om man vill ha hunden kopplad eller lös.
Lag och individuellt avgörs vid samma tävling.
Varje lag består av 3 – 5 ekipage, varav de 3 bästa resultaten räknas.

Deltagande ekipage skall vara medlem och tävla för en av brukshundklubbarna i vårt distrikt.
OBS Man får bara tävla med en hund per förare.
Varje lokalklubb äger rätt att till ett lag anmäla 8 ekipage, varav 3 anges som reserver.
Anmäld reserv får endast delta om ordinarie anmält ekipage inte deltar.
Maximalt antal ekipage är 60 st.

Observera att en lokalklubb kan ha flera lag, men maximalt antal lag är 20 st. I första hand kommer ett lag från varje klubb prioriteras. Om antalet överskrids sker lottning mellan vilka 2:a respektive 3 :e lag som får delta.
KM i rallylydnad för Kristinehamns Bhk medlemmar anordnas samtidigt.
Deltagande i KM ingen avgift, föranmälan till Helena Johansson
Info: Helena Johansson Tel 0706231138 Epost helena.81263@gmail.com VÄLKOMNA!

Bilaga 1
DM-skyltar:
101 till 130, utom 118
206 Frestelser
207 Sitt, sidosteg höger, sitt
210 Sitt, ligg, sitt
215 Snurr
218 Sitt, sidosteg vänster, sitt
309 Tre steg bakåt
311 Helt om, mot varandra
313 Sidbyte framför
405 Ställande under gång, gå runt
407 Stå framför, backa
410 Sidbyte bakom

VÄGBESKRIVNING
Kristinehamns Brukshundklubb " Nya Sandtorpet"
Från Karlstad:
Åk in första nerfarten mot Kristinehamns centrum - åk rakt i två rondeller - fortsätt vidare till trafikljus -tag till höger där, åk rakt genom rondell – åk till trafikljus – tag till höger mot Picassoskulptur
-sedan höger in på Sannagatan - åk rakt förbi radhus, närbutik, hyreshus, höghus och radhus igen - vägen svänger svagt till höger och då är Du inne på Magasinsvägen (enligt vägskylt) /Sannagatan (enligt GPS) - följ sedan vägen rakt fram - när asfalten tar slut är det ca 300 m till uppfartsväg till vänster - åk upp på denna väg och Du är framme på vår parkering.
Från Filipstad:
Åk in i Kristinehamn via rv 26 - rakt fram mot järnvägsstation - under järnvägsbro, där efter genom korsning med trafikljus - fram till nästa trafikljus - tag till vänster där- åk rakt genom rondell fram till trafikljus – tag höger mot Picassoskulptur
– Du är nu inne på Presterudsvägen - tag vänster in på Dan Broströmsgatan (före stenmur) -sedan höger in på Sannagatan - åk rakt förbi radhus, närbutik, hyreshus, höghus och radhus igen - vägen svänger svagt till höger och då är Du inne på Magasinsvägen (enligt vägskylt) /Sannagatan (enligt GPS)- följ sedan vägen rakt fram - när asfalten tar slut är det ca 300 m till infartsväg till vänster - åk upp på denna väg och Du är framme på vår parkering.
Från Karlskoga:
Tag av från E18, första nedfarten mot Kristinehamns centrum, åk under vägbro och rakt fram - tag sedan av vid första avtagsvägen till höger mot centrum - åk sedan rakt fram till trafikljus - rakt igenom denna korsning, fram till nästa trafikljus - tag till vänster där - mot Picassoskulptur
– Du är nu inne på Presterudsvägen -tag vänster in på Dan Broströmsgatan (före stenmur) -sedan höger in på Sannagatan - åk rakt förbi radhus, närbutik, hyreshus, höghus och radhus igen - vägen svänger svagt till höger och då är Du inne på Magasinsvägen (enligt vägskylt) /Sannagatan (enligt GPS)- följ sedan vägen rakt fram - när asfalten tar slut är det ca 300 m till infartsväg till vänster - åk upp på denna väg och Du är framme på vår parkering.
Från Mariestad:
Åk mot Kristinehamn - åk rakt i en rondell med en stor propeller - åk fram till trafikljus - åk vänster vid trafikljusen och rakt fram till nästa trafikljus - tag vänster mot Picassoskulptur
– Du är nu inne på Presterudsvägen - tag vänster in på Dan Broströmsgatan (före stenmur) - sedan höger in på Sannagatan - åk rakt förbi radhus, närbutik, hyreshus, höghus och radhus igen - vägen svänger svagt till höger och då är Du inne på Magasinsvägen (enligt vägskylt) /Sannagatan (enligt GPS) - följ sedan vägen rakt fram - när asfalten tar slut är det ca 300 m till infartsväg till vänster - åk upp på denna väg och Du är framme på vår parkering.
GPS-koordinater:
Lat N 59º 17' 36"